Tribute to Irvine Welsh

Točno sem vedla kva bo, k me je poklicala. Mislm kmetica se spomne name sam k me kej rab. Al pa k jo en od unih njenih idiotov dampne, da joka pol, sej štekate. Pol pa v nedogled nabijanje kakšen kreten je bil itak, pa kako je bla čist prehuda bejba zanga.

V glavnem, sedim tm, pa čakam, zamuja kt vedno, pijem eno pogreto vodo, k so mi jo uturil namest kave. Mal me je strah, da bo zahinavla, k zanalšč nimam nč keša s sabo. Mislm, dost mam tega da me vab na kufe, pol pa zmer, joj, nimam drobiža, sam kartico mam, bom naslednič jst, kurac boš. Škrtica. Pa pride končno, gospa, vsa napedenana, pomoje lih ud frizerja. Takoj vem, kok je ura, Linški piškot jo je dal na čevl, grem stavt. Sam ne vem, koji kurac se zdej pedena, prej bi se, baba smotana.

Se zgrud na stol nasprot mene, mislm, človk bi ji oskarja prpopu na čeu, glumica ena.

Mogl bi jo slišat, kakšne je zganjala, k sta bla kšn mesec skp. Valda me je spet poklicala po ene pol leta, da mi pove, da ma novga tipa. Ista scena k zdele, sam da ni uprizorila jebenga šekspirja.

Začne, ja, Borut, ful je fajn, mislm res, pozoren, a veš, vrata pa to.  Mal starejši, pa ful sramežljiv, drgač pa hud tip. Sam … Itak, pr tej babi je vedno sam neki … Ne bi bla srečna, pa da bi jo fasbender za roko fehtov.

Sam te linški piškoti, a veš. Sem se delala, da me zanima, pa sem vprašala, kakšni linški piškoti? Napaka! Ja, k sva šla prvič ven, me je pelu u slaščičarno, in zagledam tm linške piškote, in rečem, uuuu, linški piškoti, tega pa že 100 let nisem jedla. A veš uni ta veliki, k smo jih v osnovni ful radi jedl, za posebne priložnosti. In naročim linški piškot. In zdej, kmet, vsakič k se dobiva, prnese linški piškot. Jeben linški piškot, a veš kok mi gre na kurac. Vidt jih ne morem, jebenih linških piškotov. In se delam, da sem vesela, in naslednjič spet prnese, ugan kaj… kurčev linški piškot. Mislm da je v tisti uri še tko žnjljonkrat ponovila linški piškot, ne vem, sem nehala poslušat, neki o bivši ženi, pa frocih, itak sem vedla, da ne bo trajal, zakaj bi si kej zapomnla.

V glavnem ja, point kave po pol leta je bil v tem, da mi pove, kako jo je linški dal na čevl in kako morva nujno it kej ven, kao ZAME tipa najt.

Japajade.

No, vsaj uno jebeno kavo je plačala.